Paradicsomos-gombás penne - A megunhatatlan tészta
A paradicsomos penne egy nagyon kedvelt egytálétel. Ez nem is meglepő, hiszen laktató és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g penne
- 600 ml víz
- 1 teáskanál só
A szószhoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 250 g gomba
- 200 g morzsolt kukorica
- 200 ml sűrített paradicsom
- 1 csapott kávéskanál bors
- Só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 200 ml főzőtejszín
- 3 db koktélparadicsom
A tésztára:
- 100g sajt (ha lehet, 2 féle)
Elkészítés
A tésztát kezdjük el főzni. Közben olajon pirítsuk meg a felkarikázott újhagymát. Tegyük bele a gombát és a kukoricát is. Mehet bele a paradicsompüré, a só, a bors, az oregánó és a bazsalikom is. 5 perc elteltével öntsük le a tejszínnel. A félbevágott paradicsomot is tegyük bele, majd mehet rá a tésztára. Szórjuk meg a reszelt sajttal és már tálalhatjuk is.
Készítsd el a tejszínes-csirkemelles pennét brokkolival!