Paradicsomos pesto - Az olasz konyha remeke

Tésztákhoz és húsokhoz is kiváló mediterrán paradicsomszósz.

Hozzávalók:

  • olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom
  • 1 hámozott friss paradicsom, vagy egy kis konzerv paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olíva olaj
  • 2-3 ek aprított dióbél
  • 1 ek balzsamecet
  • só, őrölt bors

Elkészítés:
Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot, vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot. A gép segítségével pépesítsük. Ez a mennyiség több alkalomra is elegendő, így érdemes a felesleget kis befőttesüvegbe tölteni, vagy lefaygasztani. Reszelt parmezán sajt illik hozzá.

Oldalak

Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.