A tökéletes kombináció – Paradicsomos káposzta ropogós sertésoldalassal

Nincs olyan, aki ellen tudna állni ennek a párosnak!

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók a főzelékhez:

  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 l paradicsomlé
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • őrölt kömény
  • só, bors

A hús hozzávalói:

  • 80 dkg oldalas
  • 4 gerezd fokhagyma
  • disznózsír
  • majoránna
  • só, bors

A főzelék elkészítése:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, felnégyeljük, majd a torzsáját is kivesszük, aztán vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint köménnyel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és körülbelül 30 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. A lisztből és az olajból világos színű rántást készítünk, és ha kicsit kihűlt, felengedjük a paradicsomlével, és az előzőleg vízzel simára kevert sűrített paradicsommal, majd a káposztához öntjük és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 10 percig főzzük.

A hús elkészítése:

Az oldalast sós vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tepsibe helyezzük, és alaposan bedörzsöljük a sóval, borssal, majoránnával és az összezúzott fokhagymával, majd forró zsírral leöntjük, és előmelegített, 190 fokos sütőben pirosra sütjük.

További két paradicsomos ételért lapozz!

Fotó: groundednutrition.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!