Soha nem sikerül úgy a chilis bab, ahogy szeretnéd? Eláruljuk a titkot – Recept

A tökéletes étel a fűszerezéstől és a főzési időtől függ.

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 500 gramm sertés/marha darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 doboz vörösbab
  • 1 doboz kukorica
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 tk cukor
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk római kömény
  • chili
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg az olajon, ha pedig már puha és üveges, húzzuk félre a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd keverjük össze. Ezután mehet rá a darált hús is, amit fehéredésig pirítunk. Ha ez elkészült, öntsük hozzá a paradicsomlevet, valamint keverjük bele a lecsöpögtetett bab- és kukoricakonzerveket is, majd ízesítsük a cukorral, a római köménnyel, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és természetesen chilivel is. A szósz forrásától számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük, hiszen ebben rejlik a sűrű, krémes szósz titka és az, hogy az ízek megfelelően összeérjenek. A legjobb, ha friss kenyérrel, forrón tálaljuk.

További két chilis ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!