Paradicsomos káposzta oldalassal: tökéletesen harmonizáló ízek

A paradicsomos káposzta is a hagyományos ízvilág egyik képviselője, a tradicionális finomságok pedig sosem mennek ki a divatból. Jöhet a recept?

Hozzávalók

  • 2 kg (húsos) oldalas
  • 4 ek olaj
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek egész köménymag
  • 6 db babérlevél
  • 2 l paradicsomlé
  • kb. fél l víz
  • 1 nagy sűrített paradicsomkonzerv
  • cukor (ízlés szerint, de el is hagyható, ha valaki nem szereti édesen)
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek liszt a sűrítéshez (ha szükséges)

Paradicsomos káposzta oldalassal - Elkészítés

A káposztafejet felnégyeljük, eltávolítjuk a torzsáját, legyaluljuk és félretesszük. Az oldalast tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk, majd forró olajon (közepes lángon, nagyobb fazékban) pár percig sütjük, majd félretesszük letakarva. A hús sütése közben a hagymákat felaprítjuk/szeleteljük, az olajba dobjuk és kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk-borsozzuk és megkeverjük. Kevés vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. Amikor összeesett a káposzta, annyi vizet adunk még hozzá, hogy ellepje. Ha megpuhult, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a cukrot. Kóstoljuk meg! Ha nem elég sűrű a "főzelék", akkor liszttel sűrítjük. Oldalassal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Lapozz az egy edényes babos pörkölt és a medvehagymás lusta lángos receptjéért is!

Fotó: Groundednutrition.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!