Recept

Indiai curry-s csirke: pikáns, szaftos és utánozhatatlan

Imádunk a világ konyháinak specialitásaiból válogatni, ezúttal Indián van a sor, ezért persze a különleges fűszerezésű curry-s csirke a befutó.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 2 csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 ek curry por
  • fél citromból nyert citromlé
  • fél dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

Curry-s csirke - Elkészítés

A hagymát kevés olajon felaprítva megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét, majd folyamatosan kevergetve várjuk, hogy kifehéredjen. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot és a kókuszreszeléket, a végén fűszerezzük (só, bors). Ráöntjük a tejet és fedő alatt pároljuk (ha elfőtte a levét, adhatunk még kis tejet hozzá). Citromlével pikánsabbá tesszük, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejszínt, hogy pörköltszerű legyen. Rizzsel tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Lapozz a paradicsommal-sajttal töltött csirke és a baconbe tekert csirkecsíkok receptjéért is!

Fotó: Wordpress.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle