Paprikás krumpli recept

Mi lenne laktatóbb egy igazi magyar ételnél? A paprikás krumpli nem csupán megszünteti éhségérzetünket, de emellett rendkívül finom is!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 1 dkg parasztkolbász
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 pár virsli

Elkészítés

A hámozott burgonyát hasábokra, a hagymát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát kisebb kockákra aprítjuk, a parasztkolbászt felkarikázzuk. A paprikát, a paradicsomot félbe, negyedekbe szeleteljük. A szalonnát megpirítjuk, a vöröshagymát ezen megpároljuk. Rátesszük a burgonyát, a pirospaprikát, az őrölt köményt és megsózzuk. Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön 20 percig főzzük, és beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a karikázott kolbászt. Az utolsó öt percben beletesszük a virslit, hogy az is megpuhuljon. Készre főzzük, ha szükséges még ízesítjük.

Ezt is ajánljuk: Hagyományos ételünk - Rakott krumpli - Katt ide!

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.