Panna cotta erdei gyümölcsökkel - Ellenállhatatlan olasz édesség

A panna cotta hamisítatlan olasz édesség, amely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Egy kis erdei gyümölccsel a tetején elképesztően finom. Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • ½ l tejszín
  • 100 g cukor
  • 100 ml tej
  • 2 lap zselatin
  • 1 vaníliarúd

Az öntethez

  • ⅓ csésze cukor
  • ¼ csésze víz
  • 1 csésze fagyasztott piros bogyós gyümölcs

Elkészítés

A zselatinlapokat tegyük hideg vízbe. A tejet melegítsük fel, mielőtt forrni kezdene, zárjuk el alatta a gázt és adjuk hozzá a zselatint. Kevergessük, míg el nem oldódik. Egy másik serpenyőbe tegyük a tejszínt, a cukrot és a kikapart vaníliát. Mikor elkezd forrni, zárjuk el alatta a gázt és adjuk hozzá a tejet. Keverjük jól össze és öntsük ki kis tálkákba. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt cukros vízben forraljuk fel a fagyasztott gyümölcsöket, majd a panna cottával együtt kínáljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookinginsens.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!