Palacsinta póréhagymával és lágy sajtkrémmel recept

Gyorsan, könnyen és egyszerűen készíthetsz ezzel a recepttel finomat. A póréhagyma nem egy tipikus randi előtti étel, ezért akkorra nem, de minden más sietős vagy sajtkrém mániával töltött pillanatodban igen.

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 40 dkg póréhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 20 dkg tejszínes sajtkrém
  • 10 dkg toast sajtszeletek

Elkészítés

A tojásokat keverd el a liszttel, a tejjel, csipetnyi sóval, és kevés szénsavas ásványvíz hozzáadásával készíts belőle sűrű palacsintatésztát. A vajat mélyebb serpenyőben forrósítsd fel, forgasd át benne a karikára vágott póréhagymát, és fedő alatt párold pár percet. Közben a vékonyan kiolajozott serpenyőben süsd meg a palacsintákat. Kend meg mindegyiket sajtkrémmel, tegyél rá a párolt hagymából, és tekerd fel. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, vajazz ki egy nagyméretű, lapos hőálló tálat, és fektesd bele egymás mellé a palacsintákat. Tedd rá a toast sajtszeleteket, és süsd öt percig.

Ezt is ajánljuk: Hortobágyi palacsinta - Katt ide!

Képek: crepswing.com

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Sok minden történt most a Microsoft körül. Persze a legfontosabb az, hogy a Windows sikeresen befoltozott néhány nagyon karcos biztonsági rést.
Egészség
Már a magyar ügyészség is megjelentette a honlapján, hogy határozottan fognak fellépni azok ellen, akik valamilyen étrend-kiegészítővel akarják átverni az embereket. Van belőlük bőven az interneten.