Őszibarack krémleves pirított mandulával

A nyári ízek szerelmeseinek sem kell csüggedniük, hisz a melegebb őszi napokon is elkészíthetünk egy-egy gyümölcsös finomságot.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    30 dkg őszibarack (konzerv is jó)
  • 1 kanál barnacukor vagy méz
  • citromlé
  • szegfűszeg
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • olívaolaj
  • mandula
  • víz

Elkészítés

Vágjuk apró kockákra a barackot, majd a cukorral, a citromlével és a szegfűszeggel ízesített vízben főzzük puhára. A puhára főtt barackot hűtsük le, töltsük turmixgépben és aprítsuk össze. A krémleveshez adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük habosra. A levest hidegen tálaljuk a tetején egy kevés olajon pirított mandulával.

Ezt is ajánljuk: Sajtos-sós stangli

Fotók: cafelynnylu.blogspot.com, en.wikipedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!