Őszibarack krémleves pirított mandulával

A nyári ízek szerelmeseinek sem kell csüggedniük, hisz a melegebb őszi napokon is elkészíthetünk egy-egy gyümölcsös finomságot.
VГЎgjuk aprГі kockГЎkra a barackot, majd a cukorral, a citromlГ©vel Г©s a szegfЕ±szeggel ГzesГtett vГzben fЕ‘zzГјk puhГЎra. A puhГЎra fЕ‘tt barackot hЕ±tsГјk le, tГ¶ltsГјk turmixgГ©pben Г©s aprГtsuk Г
Hozzávalók
-
30 dkg őszibarack (konzerv is jó)Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 kanál barnacukor vagy méz
- citromlé
- szegfűszeg
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejszín
- olívaolaj
- mandula
- víz
Elkészítés
Vágjuk apró kockákra a barackot, majd a cukorral, a citromlével és a szegfűszeggel ízesített vízben főzzük puhára. A puhára főtt barackot hűtsük le, töltsük turmixgépben és aprítsuk össze. A krémleveshez adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük habosra. A levest hidegen tálaljuk a tetején egy kevés olajon pirított mandulával.
Ezt is ajánljuk: Sajtos-sós stangli
Fotók: cafelynnylu.blogspot.com, en.wikipedia.org




























