Őszre hangolva: Aszalt szilvás cipó, a legfinomabb süti, amit a héten készíthetsz

Egy óra alatt kész.

Aszalt szilvás cipó

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 ek méz

A töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 dl vörösbor
  • 2 ek méz
  • diógerezdek

Elkészítés:

Az aszalt szilvát a vörösborban a mézzel ízesítve megpároljuk, majd leszűrjük, a közepébe pedig diógerezdeket dugunk. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk annyi langyos víz hozzáadásával, hogy ruganyos, ne túl lány tésztát kapjunk. 1 cm vastag, 8 cm széles rúdba sodorjuk, a dióval megspékelt aszalt szilvával megtöltjük, felcsavarjuk, 20-30 percig kelesztjük, a tetejét pedig tojássárgájával megkenjük, átlósan bevagdossuk és készre sütjük.

További két aszalt szilvás ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!