Sütőtökkrémleves: Az ősz kedvenc étele, amit még a gyerekek is imádni fognak

A szezon elmaradhatatlan étele.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 750 ml zöldség/csirkehúsleves alaplé
  • 250 ml víz
  • szerecsendió
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

Hámozzuk meg a sütőtököt, majd vágjuk apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát fonnyasszuk meg a vajon, adjuk hozzá a sütőtököt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül öntsük fel az alaplével és a vízzel. Forraljuk fel nagy lángon, majd forrás után vegyük lejjebb, és hagyjuk, hogy a tök teljesen megpuhuljon – ez körülbelül 10 perc. Ezután vegyük le a tűzről a zöldségeket, és botmixer segítségével turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a tejszínt is, ízesítsük őrölt szerecsendióval, és alaposan keverjük meg. Tálaljuk forrón, pirított tökmaggal és reszelt sajttal.

További két sütőtökös receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!