Oregánós-fokhagymás répasaláta

Elsőre, nem tűnik egy szokványos salátának, sőt, talán egy kicsit absztrakt hatást kelt. Azonban ha megkóstoljuk, rá kell jönnünk, hogy nem volt magán kívül az, aki kitalálta ezt a fantasztikusan finom salátareceptet. Kóstold meg bátran!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor oregánó
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál őrölt kömény

Elkészítés

A répát hámozzuk meg, majd reszeljük le egy nagy lukú reszelővel. Forraljunk vizet, és tegyük bele a répareszeléket. Közben hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apró darabokra. Az oregánót mossuk meg, és aprózzuk fel. Az olajat keverjük simára az ecettel, az oregánóval, a köménnyel, a fokhagymával, majd ízesítsük sóval és borssal. Forgassuk bele a megfőtt répát, és hagyjuk állni. Tálalás előtt ízesítsük még, ha szükséges, és mehet az asztalra.

Nyáron együnk minél több salátát, így ajánljuk figyelmetekbe a mogyorós zellersalátát.

Oldalak