Királyi reggeli hétvégére - Csokoládés szuflé omlett gyümölcsökkel

A hétvége például arra is jó, hogy végre a reggeli szendvics vagy zabkása helyett valami extrával jutalmazzuk meg magunkat. Ez a csokis szuflé omlett nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem egyszerű is!

Hozzávalók:

Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 főre

  • 4 db tojássárgája
  • 8 + 6 tk. kristálycukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 8 db tojásfehérje
  • 20 g vaj vagy margarin
  • 2 marék bogyós gyümölcs (eper, málna, áfonya stb.)
  • 250 ml alacsony zsírtartalmú joghurt (vaníliás)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük egy tálba a tojások sárgáját, 8 tk. cukrot, a vanília kivonatot és a kakaót. Keverjük el egy fakanállal.

Öntsük a tojásfehérjét egy nagy tálba és botmixerrel keverjük közepesen kemény habbá. Ekkor kezdjük több részletben hozzáadni a maradék cukrot. Verjünk belőle kemény habot.

Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot a kakaós krémbe. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze nagyon a habot.

Tegyünk a tűzhelyre egy nagy méretű, hőálló vagy fém nyéllel ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt, dobjuk bele a margarint és hevítsük fel.

Öntük bele a tésztát és süssük 2-3 percig.

Tegyük az előmelegített sütőbe. Akkor van kész, amikor piskótaszerűen felfújódik.

Vegyük ki a sütőből, helyezzük a gyümölcsöket és a joghurtot a közepére, hajtsuk félbe és tálaljuk.

Tipp: Az omlett nagyon gyorsan megsül és csak frissen, forrón az igazi. Készíts elő minden tölteléket, mielőtt magát az omlettet elkezded.

Fotó, leadfotó: eggs.org

Nem mindig van időnk a nyugis reggelire. Klikk tovább a hétköznapi reggeliötletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!