Olcsó, gyors és pofonegyszerű: Tejfölös gomba, a vasárnapi ebéd sztárja

Hús nélkül is lehet mennyei ebédet készíteni – íme a bizonyíték.

Tejfölös gomba

Hozzávalók:

  • 450 g gomba
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk puhára fedő alatt. Amikor a gomba már puha, öntsük nyakon a tejföllel, főzzük még néhány percig az egészet, majd szórjuk meg a tetejét apróra vágott, friss snidlinggel és petrezselyemmel, végül tálaljuk rizzsel.

További két gombás ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!