Egy igazi olaszos tészta: Krémes, tejszínes-lazacos penne

Egy gyors vacsoraötlet azoknak, akik rajonganak a különlegesebb ízekért.

Tejszínes-lazacos penne

Hozzávalók:

  • 400 g füstölt lazac
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 csomag penne tészta
  • reszelt parmezán
  • friss, apróra vágott petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le és rakjuk félre. Amíg a tészta fő, a felaprított hagymát és fokhagymát pároljuk meg a vajon 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá az apróra vágott füstölt lazacot és főzzük további 5-7 percig. Ezután öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük az egészet sóval, borssal, és hagyjuk, hogy a tejszínes ragu felforrjon. Ezt követően vegyük le a tűzről és keverjük össze a kifőtt, leszűrt pennével, tálalás előtt pedig szórjuk meg reszelt parmezánnal és a friss petrezselyemmel, keverjük jól át az egészet, és már fogyaszthatjuk is.

Lapozz további két lazacos receptért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!