Egy melengető étel a hideg napokra – Tartalmas zellerkrémleves

Gyakorlatilag elronthatatlan receptről van szó.

Tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

A zellert, a burgonyát és a hagymát alapos tisztítás után apróra vágjuk, ezután a vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Ha elkészült, rádobjuk a zellert és a burgonyát, majd átforgatás után felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belerakjuk a fokhagymagerezdet, a leveskockát, az őrölt szerecsendiót (ízlés szerint), valamint sóval, borssal ízesítjük, és annyi ideig főzzük, amíg a zöldségek teljesen puhák nem lesznek. Bot- vagy merülő mixerrel vagy pépesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és újra felforraljuk. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockával tálaljuk.

További két ízletes krémlevesért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!