Recept

Olaszos pulyka céklás rizottóval

A Villa Bagatelle szakácsa, Prokaj Kálmán az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Olaszos pulykát készített céklás rizottóval. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg a séf receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)

Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg Gallicoop pulyka apróhús
  • 5 dkg Vénusz margarin
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 20 dkg póréhagyma
  • 0,5 dl Vénusz étolaj
  • 40 dkg cékla
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • Kotányi olaszos fűszerkeverék
  • egész kömény
  • tengeri só

Elkészítés:

A meghámozott céklát főzőedénybe tesszük és Kotányi egész köménnyel puhára főzzük. A Gallicoop pulyka apróhúst Kotányi olaszos fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd forró Vénusz étolajon kisütjük. Az üvegesre pirított rizottó rizst felöntjük a cékla főzőlevével. Arra kell odafigyelnünk, a rizottó készítése közben, hogy folyamatos keverés mellett, annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit a rizs felvesz. Ezután nincs más dolgunk, mint hozzáadjuk a Vénusz margarint, a fehérbort, a kockákra vágott céklát és amikor a rizottó is elkészült a hús mellé tálaljuk.

A recepttel most 10.000 Ft értékű Gallicoop ajándékcsomagot nyerhetsz!

Kattints a képre, töltsd ki a kvízt és nyerj!

Oldalak

Recept
Sztárok
A Mellékhatás című thrillersorozatban nyújtott fenomenális alakításáért idén ismét Sztarenki Dórának ítélték a Televíziós Újságírók Díját legjobb színésznő kategóriában. 2021-ben vehette át először a...
Lifestyle
Idén tovább emelkedett a személyi adókedvezmény azon betegségek esetében, melyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Ugyanez vonatkozik azokra, akik rokkantsági járulékban, illetve fogyatékossági...
Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.