Olaszos pulyka céklás rizottóval
A Villa Bagatelle szakácsa, Prokaj Kálmán az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Olaszos pulykát készített céklás rizottóval. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg a séf receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)
Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg Gallicoop pulyka apróhús
- 5 dkg Vénusz margarin
- 30 dkg rizottó rizs
- 20 dkg póréhagyma
- 0,5 dl Vénusz étolaj
- 40 dkg cékla
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl fehérbor
- Kotányi olaszos fűszerkeverék
- egész kömény
- tengeri só
Elkészítés:
A meghámozott céklát főzőedénybe tesszük és Kotányi egész köménnyel puhára főzzük. A Gallicoop pulyka apróhúst Kotányi olaszos fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd forró Vénusz étolajon kisütjük. Az üvegesre pirított rizottó rizst felöntjük a cékla főzőlevével. Arra kell odafigyelnünk, a rizottó készítése közben, hogy folyamatos keverés mellett, annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit a rizs felvesz. Ezután nincs más dolgunk, mint hozzáadjuk a Vénusz margarint, a fehérbort, a kockákra vágott céklát és amikor a rizottó is elkészült a hús mellé tálaljuk.