Így még biztosan nem készítetted az olaszok kedvencét - Gnocchi egy kis csavarral

Az olaszok egyik kedvenc tésztaétele, a gnocchi házilag elkészítve a legfinomabb. A hagyományosan burgonyából és lisztből álló tésztát hagyományos helyett most édesburgonyából készítettük el. Vétek lenne kihagyni.

Édesburgonyás gnocchi

Az olaszok kedvenc tésztaétele egy kis csavarral - édesburgonyás gnocchi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg édesburgonya
  • 400 g liszt
  • 100 g búzadara
  • 2 db tojássárgája
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés olívaolaj

A szószhoz:

  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikon
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kakukffű
  • 1 kk cukor
  • ízlés szerint só, bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyákat hámozzuk meg, majd csomagoljuk egyenként alufóliába, fújjuk le egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 1 órát.
  2. Ha az édesburgonya megpuhult, villával vagy turmixgéppel pépesítsük.
  3. Az édesburgonya püréhez adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát és a tojássárgát, sózzuk, gyúrjuk alaposan össze.
  4. A tésztából sodorjunk egyenlő vastagságú rudakat, majd vágjuk nagyjából 2 centis darabkákra.
  5. A gnocchit forrásban lévő sós vízben süssük készre (akkor jó, ha feljönnek a felszínre).
  6. Közben a szósz hozzávalóit keverjük és melegítsük össze.
  7. A kész gnocchit forgassuk meg a szószban és szórjuk meg reszelt sajttal.
Fotó: 123rf.com

Oldalak