Recept

Így keltsd újra életre a vasárnapi húslevest

A húsleves rengeteg háztartásban kötelező eleme a vasárnapi ebédnek. Persze átszűrve, hűtőben tárolva egy-két napig még ugyanúgy fogyasztható, előfordul azonban, hogy a második napon már nem kívánjuk annyira a megmaradt levest, illetve a főtt húst. Sebaj, a leves és a benne főtt finomságok is remekül felhasználhatók egy következő, izgalmas ebédhez. A megmaradt húsból készíthetünk egy izgalmas ázsiai pirított tésztát, az alaplé pedig tökéletes alapja lehet egy isteni, krémes rizotttónak. Mutatjuk, hogyan.

Ázsiai pirított tészta

A megmaradt főtt húsból isteni ázsiai pirított rizstészta készíthető

Hozzávalók:

  • megmaradt leveshús
  • 20 dkg rizstészta
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 5-6 ek szójaszósz
  • 4-5 ek szezámolaj
  • 2-3 ek hoisin szósz
  • tálaláshoz friss koriander, esetleg csírák (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A rizstésztát áztassuk, illetve főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
  2. Az újhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit csíkozzuk fel.
  3. Melegítsük fel a szezámolajat, majd dobjuk rá a zöldségeket és megmaradt főtt húst. Amikor elkezd pirulni, adjuk hozzá a szójaszószt és a hoisin szószt.
  4. A végén a zöldségeket és a húst keverjük össze a kifőtt rizstésztával.
  5. Tálalásnál megszórhatjuk friss korianderrel, esetleg csírákkal.

Lapozz a következő receptért.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...