Nyers mandulás-almás-datolyás golyó - Villámgyorsan elkészül

A karácsony közeledtével egyre többször gondolkozunk el azon, milyen ételeket és süteményeket készítsünk az ünnepek alkalmából a családnak. A menü összeállítása sosem könnyű, hiszen minden elvárásnak meg kell felelni. Most egy olyan édességet mutatunk, amelyet a vegán, a Paleolit-diétát követő és a cukorbeteg rokonok is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók (16 darabhoz)

A golyókhoz

  • 1 bögre aszalt datolya
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 3/4 bögre almaszirom
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • egy csipet só

A bevonathoz

  • eritrit
  • fahéj

Elkészítés

A mandulalisztet és az almaszirmot késes aprítóba tesszük és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a datolyát és a fahéjat. Ezután addig keverjük a masszát, míg össze nem áll. Ha a tészta valamiért mégsem akar összeragadni, öntsünk egy kis vizet hozzá. Vizes kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat és hempergessük őket a fahéjjal elkevert eritritbe.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: mamainthekitchen.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!