Narancsos, csokis pavlova torta
Ha már unjuk a sima pavlova tortát, akkor készítsük el egy különlegesebb változatát, melyben narancs és csoki is található.
Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 2 ek. kakaópor
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1 ek. narancslé
- 2 narancs lehártyázott húsa
- 3 dkg reszelt étcsokoládé
- 5 dl tejszín
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét a narancslével és egy csipet sóval verjük lágy habbá, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, amíg kemény habot nem kapunk. A kakaót és a keményítőt szitáljuk rá a habra, és óvatosan keverjük össze.
Terítsünk sütőpapírt egy tepsibe, rajzoljunk rá egy 20 cm-es kört, és halmozzuk rá a habot.
A sütőt vegyük vissza 150 fokra és 60 percig süssük a tortát. Az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni, így nem fog összeesni.
A tejszínt verjük kemény habbá, és halmozzuk a kihűlt tortára.
Végül rakjuk rá a narancsot és szórjuk meg a csokoládé reszelékével.
Ezt is ajánljuk: Gyümölcslekvárral tálalt fánk - Katt ide!
Forrás: kenyerotthon.hu