Nagymama mennyei bodzaszörp receptje

Nagy örömünkre a bodza már virágzik, és illatát beszippantva kinek ne jutna eszébe nagymamáink híres és ínycsiklandozó szörpje? Íme egy recept, hogy mostantól már otthon is el tudjuk készíteni ezt az édes nedűt.

Hozzávalók

  • 4,5 liter víz
  • 60 dkg kristálycukor
  • 20-30 tenyérnyi bodzavirág
  • 1 citrom
  • 3-4 g citromsav vagy borkősav

Elkészítés

A vizet forraljuk fel a cukorral együtt, sűrítsük be egy kicsit, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat mossuk meg jól. A szirupot öntsük egy nagy lábasba, melyben nagyjából a háromnegyedéig érjen. Ezután mehet bele a citromsav és a bodzavirágok (jó sok), a tetejét pedig borítsuk be a citrommal. Az utóbbi két hozzávalót nyugodtan nyomkodjuk bele a szirupba. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap átkeverjük. Ha készen van, szűrjük le. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben.

Citromkarikával és szódával remek frissítő egy forró nyári napon, de megbolondíthatjuk egy kis fehérborral is, ha úgy tartja kedvünk.

Ezt is ajánljuk: Bodzabefőtt - Katt ide!

Fotó: thiskitchenblog.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Ha komoly kapcsolatra vágysz, és nem szeretnéd, hogy összetörjék a szíved, akkor érdemes kerülnöd egy bizonyos csillagjegy szülötteit, ők ugyanis azok, akik "virágról virágra" szállnak, és hamar...
Sztárok
Eva Longoria egy cseresznyepiros pánt nélküli ruhában mutatta meg, hogy még mindig pont olyan lenyűgözően fest, mint a húszas évei legelején.
Lifestyle
Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes...