Hogy lesz vegán egy tejföl és mitől finom a mindenmentes süti?

Vegán tejföllel újít a magyar termékcsalád, az ALL IN natural food. A magyar cég több mint 68 termékből álló palettájára új különlegesség érkezett a Vegaföl formájában, mellyel az ételérzékenyek és a növényi étrendet követők is glutén,-tej,-szója,-tojás,-és tartósítószer mentesen élvezhetik a valódi tejföl savanykás ízére emlékeztető tejföl-alternatívát. (x)

Mindenmentes mennyország

A paleo és vegán termékeket gyártó cég többféle termékkategóriában készít finomságokat: a kókusztej alapú jégkrémek mellett élőflórás kókuszjoghurtokat, fagyasztott tortákat, süteményeket (ezekkel kávézókban, cukrászdákban is találkozhatunk), krémdesszerteket, “sajtkrémeket”, juice-okat, mogyorókrémeket, salátákat és vegán szószokat is készítenek. Minden termékük természetes összetevőkből készül, nem tartalmaz glutént, tejterméket, tojást, szóját, kukoricát, vagy hozzáadott cukrot.

„Mindenmentesnek” mondhatók, az ízük mégis megtévesztésig hasonlít az adott étel hagyományos változatára, hiszen minden receptet úgy alkottak meg, hogy a minőségi reform alapanyagok ellenére ugyanolyan - vagy még finomabb - ízük legyen, mint az eredetinek. Éppen ezért, a legtöbb ALL IN termék (pl. jégkrém, sütemény - zserbó, almás pite, brownie stb. - krémdesszertek) azon vásárlók körében is népszerűvé vált, akik nem rendelkeznek semmilyen intoleranciával vagy ételérzékenységgel.

Mit kell tudni a Vegafölről, a vegán tejföl-alternatíváról?

A Vegaföl azért hasonlít megtévesztésig a hagyományos tejfölhöz, mert ugyanazzal az eljárással (a fermentáció egyik típusával) készül, amit a tejtermékeknél is alkalmaznak.

„A többi sós termékünk alapja a kókusztej, de a tejfölnél fontos szempont volt, hogy a kókusz íz semmilyen formában ne jelenjen meg, így egy teljesen új receptet kellett kidolgoznunk. Sokat kísérleteztünk, mire megszületett az az íz és állag, ami a leginkább hasonlít a hagyományos tejfölhöz. Több vakkóstolást is tartottunk az ismerőseink körében, mire a végleges, jelenlegi változatra azt a választ kaptuk, hogy olyan, mintha valódi tejfölt kóstoltak volna. Ezzel mi is elégedettek voltunk, így megszületett az új termék, a Vegaföl” - meséli Kiss Enikő, az ALL IN natural food alapító-tulajdonosa.

A termék 250 grammos kiszerelésben kapható, a vendéglátóhelyek számára literes gasztro kiszerelésben is elérhető. Kapható országszerte az INTERSPAR üzletek kínálatában, a Bio-Barát bio boltokban, Diéta Life Market üzletekben, illetve Budapesten és vidéken egyaránt a bio kis-és nagykereskedésekben. A teljes partnerlista az ALL IN Boltkereső oldalán érhető el.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!