Egy izgalmas és finom első fogás: Vörösboros hagymaleves fillérekből
Olcsó, gyors és pofonegyszerű leves, amivel az ínyenceknek is kedveskedhetsz.
Vörösboros hagymaleves
Hozzávalók:
- 30 dkg vöröshagyma
- 6-8 dl húsleves
- 4 dkg vaj/margarin
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejszín
- őrölt szerecsendió
- só, bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, és a felmelegített vajon aranyszínűre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne piruljon meg, inkább maradjon világos. Miután megpuhult, ráöntjük a húsleves alapot, enyhén megsózzuk, valamint őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük. 8-10 percig főzzük, majd hozzáöntjük a vörösbort, és tovább forraljuk. 10-15 perc múlva lehúzzuk a tűzről az edényt, és folyamatos kavargatás mellett belecsurgatjuk a tejszínt. Visszahúzzuk a tűzre, miután pedig a leves ismét felforrt, a tüzet lekapcsoljuk, és a levest lefedjük. Eközben kenyereket pirítunk, amit reszelt sajttal megszórunk. Még forrón, a sajtos kenyérrel együtt tálaljuk.