Egy izgalmas és finom első fogás: Vörösboros hagymaleves fillérekből

Olcsó, gyors és pofonegyszerű leves, amivel az ínyenceknek is kedveskedhetsz.

Vörösboros hagymaleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 6-8 dl húsleves
  • 4 dkg vaj/margarin
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejszín
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, és a felmelegített vajon aranyszínűre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne piruljon meg, inkább maradjon világos. Miután megpuhult, ráöntjük a húsleves alapot, enyhén megsózzuk, valamint őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük. 8-10 percig főzzük, majd hozzáöntjük a vörösbort, és tovább forraljuk. 10-15 perc múlva lehúzzuk a tűzről az edényt, és folyamatos kavargatás mellett belecsurgatjuk a tejszínt. Visszahúzzuk a tűzre, miután pedig a leves ismét felforrt, a tüzet lekapcsoljuk, és a levest lefedjük. Eközben kenyereket pirítunk, amit reszelt sajttal megszórunk. Még forrón, a sajtos kenyérrel együtt tálaljuk.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!