Recept

Mézes-narancsos egészben sült kacsa karácsonyra - Ezt imádni fogja a család

Egy nagycsaládot is könnyen jól lehet lakatni ezzel az egészben sült mézes-narancsos kacsával, amelyet érdemes már idén karácsonykor kipróbálni. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül!

Hozzávalók

  • egész, tisztított kacsa
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 narancs
  • 2 csésze víz
  • 1 csésze méz
  • 1/2 csésze vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 csésze higítatlan, tiszta narancslé

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kisebb tálban keverjük össze a bazsalikomot, gyömbért és sót, majd szórjuk meg vele a kacsát kívül-belül. Tegyük a kacsába a narancsszeleteket, majd helyezzük az egészet egy mélyebb tepsibe. Vegyünk elő egy serpenyőt és öntsünk bele egy kis vizet. Adjuk hozzá a mézet, a vajat, a narancslevet, illetve a citromlevet és kis lángon melegítsük addig, míg egységes szószt nem kapunk. A felével kenjük be a kacsát, a maradékot tegyük félre. Fedjük be a tepsit fóliával, majd tegyük a sütőbe 30 percre. Ezután vegyük ki, fordítsuk meg a kacsát és tekerjük le 140 fokra a sütőt. Kenegessük meg alaposan a mézes szósszal, majd tegyük a sütőbe 2 órára. Ne feledjük újra fóliával befedni. Félóránként tegyünk rá utánpótlást a szószból. Az utolsó 30 percben fordítsuk vissza a kacsát a másik oldalára.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: readynutrition.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...