Mexikói különlegesség - Kukorica krémleves

A kukorica krémleves tökéletes kiegészítője egy mexikói menüsornak. A levest igazi ínyencséggé varázsolhatjuk, ha grillezett csöves kukoricából készítjük.

Hozzávalók:

  • 4 cső vagy 2 konzerves kukorica
  • Bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kimagozott chili paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 dl tejszín
  • Frissen vágott koriander vagy petrezselyem
  • Karikákra vágott újhagyma

Elkészítés:
A leves elkészítése alig néhány percet vesz igénybe. A kukoricát a vízzel, a fűszerekkel, az apró kockákra vágott paradicsommal felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. Mikor a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a tejszínt, és addig várunk míg fel nem forr, végül összeturmixoljuk. A kész levest apróra vágott kalifoniai paprikával, újhagymával, aprított korianderrel díszítve tálaljuk. A receptet természetesen kedvünk szerint variálhatjuk, a leves tetejére akár sajtot is szórhatunk, vagy készíthetünk mellé házi tortillachipset is.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...