Rakott kelkáposzta: Fogadjunk, hogy így etted a menzán is!

A legfinomabb húsos-zöldséges ételek egyike.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • ½ kg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felkockázott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával. A húst hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük. A leveleire szedett kelkáposztát kb. 10 percre forró, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és hagyjuk alaposan lecsöpögni. Ezután egy tűzálló tálat kivajazunk és belekanalazzuk a rizst. Erre jön a darált hús, majd egy sor kelkáposzta, majd újra egy réteg rizs, hús és végül a kelkáposzta. A tetejét tejföllel megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

További rakott ételekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!