Mentás hűs eperkrémleves ananászdarabokkal - A forró nyári napokra

Végre elérkezett a gyümölcsleves szerelmeseinek az ideje, ugyanis a nyár beköszöntével olyan finomságokat lehet pillanatok alatt és főzés nélkül elkészíteni, amik tele vannak vitaminnal és gyümölcshússal. Ez a mentás eperleves szemet gyönyörködtető és mennyei ízű is.

Hozzávalók

  • 500 g friss eper
  • 200 g felkockázott ananász
  • 3 dl eperlé
  • 1 dl tejszín
  • 20 g apróra vágott menta

Elkészítés

A friss epret kockázzuk fel, majd 100 g-ot tegyünk félre. Az ananásszal is tegyünk így, majd egy pár szemet ebből is tegyünk félre. A maradék epret és ananászt tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a mentát és az eperlevet is, majd 2 percig turmixoljuk egyenletesre. Tálaláskor szórjunk a tányér aljára az eperből és az ananászból, öntsük föl a levessel, majd a közepébe csepegtessünk a tejszínből, hogy krémes kontrasztot adjon a gyümölcsök frissességével. Mentával meghintve bolondítsuk meg.

Foto: recipehubs.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!