Meggyes forraltbor és Bombardino az idei év újdonsága a Városligeti műjégpályán

Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti műjégpálya, ahol most a Városliget Café Hüttéjében Bombardino és meggyes forralt bor is kapható. (x)

Ezt mindenképpen ki kell próbálnod!

Kilencvenegyedik évét kezdi meg idén a Városligeti Műjégpálya mely a főépületben kialakított Városliget Caféval együtt mára a Budapestiek egyik legfontosabb találkozási pontjává vált. Idén is számos újdonsággal jelentkezik, lesz pihenőplázs és különleges gasztromeglepetések is a Hüttében. A korcsolyázás ugyanis elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A jégpálya büféje, a Hütte, idén két újdonsággal is készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.

Örök klasszikus egy kis csavarral

Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg. Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.

Az említett finomságokat azonban nem kizárólag a büfében, hanem az étteremben is meg lehet kóstolni. Ahogy Fejes Gábor étteremvezető fogalmazott: „Mindig törekedtünk arra, hogy a műjégpálya csodás környezetében újjá élesszük a boldog békeidők kávéházainak hangulatát, Budapest romantikáját. A Városliget Café olyan étterem Budapesten, ahol tökéletesen megfelelő öltözet az is, amit a műjégpályán viseltek a vendégeink, és a korcsolyát sem kell kívül hagyni.”

"Száraz lábbal" is tökéletes program

Persze mára nem csak a korcsolyázás, de a hobbi és amatőr sportolók ügyességének vagy éppen ügyetlenkedésének szemmel követése is trendi elfoglaltsággá vált. Ezek a modernkori „gardedámok” már nem is feltétlenül azzal a céllal érkeznek, hogy a fiatalok erkölcsein őrködjenek. Mára a korcsolyázás családi elfoglaltsággá vált, így azok a családtagok is jól szórakoznak barátaikkal, barátnőikkel, akik maguk nem hódolnak a sportnak, csak kellemes beszélgetéssel vagy éppen pletykálással szeretnék eltölteni az időt.

Ráadásul Fejes Gábor azt is elmondta, hogy ezek a vendégeik már nem is csupán az országhatáron belülről érkeznek. Mind többen keresik fel úgy az éttermüket, hogy éppen a műjégpálya forgatagát szeretnék megcsodálni a panoráma ablakokon keresztül egy forró csoki vagy kávé társaságában, „száraz lábbal”. A Városligeti Műjégpálya tehát kezdi visszanyerni régi fényét és - csakúgy, mint a múlt században - igazi közösségformáló térré kezd változni, amiről szinte minden Budapestinek van valamilyen kedves sztorija és minden évben számolja a napokat a megnyitóig.

Ha te is szeretnéd megkóstolni ezeket a különlegességeket, ide kattintva foglalhatsz asztalt: Városliget Café asztalfoglalás

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.