Hirdetés

Ez a franciák legfinomabb édessége, mindenképpen próbáld ki

Ezek a habkönnyű fánkocskák hamar a család új kedvencévé fognak válni!

Francia fánk - Chouquette

Hozzávalók:

  • 200 ml víz
  • 100 g vaj
  • 150 g liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3-4 evőkanál jégcukor
  • 5 tojás

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy lábasban forrald össze a vizet, a porvajat és a cukrot, míg bugyogni nem kezd. Öntsd hozzá a lisztet és egy két percig kevergesd, hogy a tészta elváljon az edény falától, majd vedd le a tűzről. Mikor egy picit kihűlt, de még meleg, egyesével keverj bele négy tojást. Akkor jó, ha tészta nem túl híg, nyomózsákkal könnyen formázható. Nyomózsákkal formázz kis halmokat egy kiolajozott sütőlemezre. Hagyj helyet a darabok között, mert akár a többszörösükre is megnőhetnek. Kend meg a felületüket a megmaradt tojással és szórd rájuk a jégcukrot. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára, a kész darabok oldalára fúrj apró lyukat, hogy eltávozzon belőllük a gőz. Tálalás előtt pihentesd egy kicsit.

Még két mennyei édességért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!