Medvehagymás burgonya-krémleves - Használd ki, míg szezonja van!

Imádjuk a medvehagymát, még szerencse, hogy újra eljött a szezonja! Cikkünkben ezúttal a krémleves elkészítési módját mutatjuk be, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg medvehagyma
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk ételízesítő
  • só, bors

Elkészítés

A hagymát tisztítsuk meg, majd olajon dinszteljük meg. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, öntsük fel 7-8 deciliter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis ételízesítővel. Ha a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt. Mielőtt forrni kezdene, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Fotó: cookingfox.at

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.