Recept

Medvehagymás burgonya-krémleves - Használd ki, míg szezonja van!

Imádjuk a medvehagymát, még szerencse, hogy újra eljött a szezonja! Cikkünkben ezúttal a krémleves elkészítési módját mutatjuk be, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg medvehagyma
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk ételízesítő
  • só, bors

Elkészítés

A hagymát tisztítsuk meg, majd olajon dinszteljük meg. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, öntsük fel 7-8 deciliter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis ételízesítővel. Ha a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt. Mielőtt forrni kezdene, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Fotó: cookingfox.at

Oldalak

Recept
Home&Design
A karácsonyi dekoráció nem csupán látvány, hanem az otthon ünnepi átalakítása is.
Lifestyle
Növényeink elrendezése nemcsak kreatív játék, hanem otthonunk hangulatát is teljesen új szintre emelheti.
Lifestyle
Rendszeresen részét képezi az étrendednek a görög joghurt? Akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis megtudhatod, milyen hatással van a szervezetedre, ha sűrűn fogyasztod.
Sztárok
Fejes Tamás rögtön 70 ezer forinttal kezdett a Kincsvadászokban, pedig azt se tudta, mi van a lepel alatt.
Egészség
Sokszor éppen az okozza a makacs pattanásokat, amire a legkevésbé gyanakodnánk, még akkor is, ha mindent megteszünk a szép, tiszta bőrért.
Sztárok
Vasárnap este kiderült, ki nyerte a Sztárban Sztár All Stars második évadát – A döntőben került sor az év televíziós bejelentésére is!