Tanulj a profiktól! Képviselőfánk Baileys-es narancskrémmel és egy kis extrával

Konyhatündér bloggerünknek, Marton Adriennek egy álma vált valóra szeptember elsején, ugyanis a Baileys-zel közösen egy ételstyling- és fotózás workshopot tartottak. A kurzuson csupa érdekes trükköt és tippet tanított Adri az érdeklődőknek, s ahogy ígérte, egy kis élménybeszámolót is tartott nekünk róla. (x)

Mit gondolsz, honnan ered nálad a tálalás és az ételek feldíszítésének szeretete?

Ha jobban belegondolok biztosan a nagymamámtól. Kiskoromban állandóan a szoknyája mellett sertepertéltem a konyhában és segítettem neki mindenben. Ámulva néztem, mikor például karácsonykor igazi ünnepi díszbe öltöztette az asztalt. Szalvétákat hajtogatott, elővette a legszebb étkészletet, kristálypoharakat és csupa-csupa különleges kellékkel tette meghitté a szentestét.

Emlékszem egyszer már-már tökéletes képviselőfánkokat is készített, amiket aztán egy gyönyörű antik süteményes tálon szolgált fel. Csodálatos látvány volt és az egész család imádta. Nemrégiben a saját ötleteimtől vezérelve én is rekonstruáltam ezt a desszertet, kicsit újragondolva Baileys-es narancskrémmel. Hatalmas sikert arattam vele, úgyhogy azt hiszem a nagyim gyermekkorom óta inspirálóan hat rám.

Mióta szerettél volna egy ilyen workshopot szervezni és miért?

Már nagyon régóta dédelgetett vágyam volt, hogy az Amerikában kapott tudást átadhassam másoknak is. Egyre több levelet és megkeresést kaptam tálalásokkal kapcsolatban, nagyon sokan küldtek nekem képet is, hogy adjak nekik tippeket, mit hova és hogyan érdemes díszíteni. Ezek után megérett bennem a döntés, hogy érdemes egy ilyen workshopot tartani, mert nagyon is van rá igény, úgyhogy a Baileys-zel karöltve szeptember elején belevágtunk a dologba.

Milyen volt a workshop? Meséj róla nekünk egy kicsit!

Egy szóban kifejezve fantasztikus! Három részből állt a kurzus, ahol elsőként elkészítettünk egy csodás desszertet a résztvevőkkel. Egy muffint sütöttünk, amelynek kivájtuk a belsejét, majd narancskrémes Baileys-zel töltöttük meg. A tetejére tejszínhab és egy kis díszítés került. A második részben jött a stylingolás része, ahol különféle kellékekkel, tányérokkal, textilekkel, kiskanalakkal mindenki a saját kreativitása szerint megalkotta magát a tálalást, amiben persze segítettem mindnyájuknak. Mindenki kicsit a saját egyéniségére szabta az egészet és pont ettől lett különleges és egyedi mindegyik.

Ezek után profi ételfotós kollégám, Komáromi Annamária segített a résztvevőknek a fotózásban. Mennyi legyen a bejövő fény, hol érdemes fotózni, mikre érdemes figyelni azért, hogy a legszebb lehessen az elkészült ételfotó. Szuper képek születtek! Büszke vagyok az összes résztvevőre, hiszen nagyon ügyesek voltak és hatalmas élmény volt az egész.

Tervezel még hasonló kurzust a jövőben?

Abszolút! Egyfelől úgy látom, tényleg különlegesnek számít, hogy ételfotózással- és stylinggal kapcsolatos workshopot tart valaki, mindamellett a stúdióhelyszín is tökéletesen alkalmas egy ilyen kurzusra. Ezenfelül elképesztően pozitív volt a „követőimmel” találkozni, akik nap, mint nap nézik a receptjeimet, érdekli őket, amit csinálok.

Én örömet szereztem nekik, hiszen átadhattam egy szeletet abból, ami engem mindennap körülvesz. Ők pedig hatalmas örömet szereztek nekem azzal, hogy lelkesek és érdeklődőek voltak. Egy igazi kis családias esemény kerekedett az egészből és szeretném, ha lenne még ilyen. Sőt azóta többen is írtak, hogy remélik nem ez volt az egyetlen lehetőség, szóval, ami késik nem múlik. Remélem mielőbb sort keríthetünk rá.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!