Csirkemájas rizottó, hogy ne állj órákat a konyhában egy isteni ebédért

Egy jó zöldségleves után tökéletes második.

Csirkemájas rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 8 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 8 dkg reszelt sajt
  • bors

Elkészítés:

A rizst kevés zsíron üvegesre pirítjuk, sózzuk és kétszer annyi forrásban lévő vízzel felengedjük, végül lefedve kb. 25 percig sütőben pároljuk. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, erre mehet a felszeletelt gomba, a zöldborsó, végül a megtisztított, feldarabolt máj. Ha a máj megpuhult, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a finomra vágott petrezselymet. A kész ragut a rizzsel és a sajttal összeforgatjuk, majd melegen, sajttal megszórva tálaljuk.

Még több májjal készült receptért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!