Ez igen! Az Ízes élet háziasszonya visszautasíthatatlan ajánlatot kapott

EnniValó bloggerünk, Marton Adri számára nagyon izgalmasan indult az új év. Rengeteg új dolog felé nyitott már az Ízes élet tavalyi évadában is, melyeknek a gyümölcse most érett be. Ezt persze egy cseppet sem bánja, sőt, elmondása szerint imádja ezt az időszakot. Interjúnkban legutóbbi felkéréséről mesélt. (x)

Milyen új dolgok történtek veled idén?

Elsősorban sok rendezvényfelkérést kaptam, új projektek, új lehetőségek. Nagyon nyitott személyiség vagyok és szeretem folyamatosan képezni magam. A jó kezdeményezéseknek és kreatív ötleteknek, innovációknak pedig mindig örülök. Nemrég felkeresett a Martini és meghívást kaptam egy exkluzív rendezvényükre, ahol a legújabb koktéljukat, a Martini Negroni-t mutatták be.

Ennél a felkérésnél mi volt a feladatod?

A Martini azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy a legújabb koktéljukhoz tervezzek meg egy olyan miliőt, amiben el tudom képzelni ezt az italt. Egy receptet és ételfotót álmodtam meg a koktélhoz. Olyan személyre volt szükségük, aki jártas a gasztronómiában és a kreatív elképzeléseket életre tudja hívni. Így esett rám a választás és a feladatot nagy örömmel láttam el.

Mi volt az elképzelésed?

Amikor ilyen felkérést kapok, nagyon fontos, hogy jól ismerjem a terméket, amivel együtt dolgozom. Szerencsére a koktél, ami az inspirációt adta, nagyon jó minőségű, exkluzív italokból készül. Ez szuper támpontot adott az ötleteléshez. A koktél alapját a gin mellett a Martini Bitter (100%-ban természetes összetevőket tartalmazó aperitif) és a Martini Rubino (sima, gyümölcsös, gyógynövény jellegű, fűszeres ízvilágú vermut) adta.

Gózon Péter készítette el a Martini Negroni névre keresztelt koktélt, amihez fokhagymás vajon pirított, krémes avokádókrémmel tálalt garnélarákokat, úgynevezett "fingerfood"-okat készítettem. Természetesen az ezekről készült fotók is a hangulathoz illő környezetben valósultak meg.

Meg is kóstoltad ezt a koktélt? Hogy ízlett?

Természetesen! Hiszen ahhoz, hogy el tudjak készíteni egy kísérő ételt, elengedhetetlen, hogy tudjam milyen ízvilághoz kell alkalmazkodnom. Ez egy kesernyés narancsos koktél, amihez a rák jellegzetes és az avokádó semleges íze, rendkívül jól illeszkedik.

Egy ilyen koktélhoz egy hasonlóan exkluzív party is társul, gondolom...

De még mennyire! Nagyon jól éreztem magam a bemutatón, ahol a márka nagykövetével együtt készíthettem el ezt az italt. Persze nem csak kevertünk, hanem kóstoltunk is. Nagyon színvonalas volt a rendezvény, épp annyira, mint maga a koktél. A fotófalról ne is beszéljünk, ami egy igazi ékköve volt az eseménynek.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!