Ez a chilis bableves még a leghidegebb napokon is azonnal átmelegít
Egy tökéletes és laktató fogás, ami még a téli fagyokkal is felveszi a versenyt. Főleg, ha elég csípősre csinálod!
Chilis bableves
Hozzávalók
- 60 dkg fejtett bab (akár mirelit is)
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 db nagyobb sárgarépa és fehérrépa
- 1 zacskó chilis bab-fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés
Olívaolajon pároljuk üvegesre az aprított hagymát és fokhagymát. Szórjuk rá a fűszerkeveréket és a darált húst, majd pirítsuk meg. Ezután keverjük bele a babot és a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd főzzük fedő alatt legalább fél órán át. Ha megpuhult a bab, keverjük hozzá a passzírozott paradicsomot, pótoljuk az elfőtt vizet, szórjuk bele a felaprított petrezselymet és forraljuk össze.