Ez a chilis bableves még a leghidegebb napokon is azonnal átmelegít

Egy tökéletes és laktató fogás, ami még a téli fagyokkal is felveszi a versenyt. Főleg, ha elég csípősre csinálod!

Chilis bableves

Hozzávalók

  • 60 dkg fejtett bab (akár mirelit is)
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 db nagyobb sárgarépa és fehérrépa
  • 1 zacskó chilis bab-fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

Olívaolajon pároljuk üvegesre az aprított hagymát és fokhagymát. Szórjuk rá a fűszerkeveréket és a darált húst, majd pirítsuk meg. Ezután keverjük bele a babot és a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd főzzük fedő alatt legalább fél órán át. Ha megpuhult a bab, keverjük hozzá a passzírozott paradicsomot, pótoljuk az elfőtt vizet, szórjuk bele a felaprított petrezselymet és forraljuk össze.

Még két szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.con

Oldalak

Szólj hozzá Te is!