EnniValó blog

A tavasz a napsütés, a vidámság és persze a könnyed édességek évszaka. Egy egészséges és alacsony kalóriatartalmú finomságot hoztam most nektek, így mértékkel engedhettek az édes csábításnak. Remélem, ez a narancsos-áfonyás muffin sikert arat nálatok is.

Sült krumpli, püré, tört burgonya, esetleg steak. Legtöbbször ezekben a formákban készítjük köretként a krumplit. De mit szólnátok hozzá, ha most mutatnék nektek egy izgalmasabb tálalási formát? Próbáljátok ki a sajtos burgonya szuflét! Lágy, légies, könnyed, emellett nagyon laktató, és a sajt miatt igazán ellenállhatatlan.

Nemrégiben egy csokitorta receptet készítettem, ami avokádós krémmel készült és mártásnak egy céklás chutney-t tálaltam mellé. A vendégeim imádták.

Imádom a paprikás krumplit, éppen ezért az eredeti receptet újragondolva egy kolbászos krumplilepényt készítettem a hozzávalóiból.

A férjem ukrán származású, így nem hiányozhatnak az autentikus orosz-ukrán ételek az asztalunkról. Ezúttal kétféle palacsinta receptet hoztam nektek, káposztás és túrós verzióban.

Adott egy fej karfiol, amit rizsszem nagyságúra aprítunk, aranybarnára sütünk és izgalmasan ízesítünk. Megígérhetem nektek, hogy aki nem szereti a karfiolt, ezután biztosan megnyalja mind a 10 ujját. Próbáljátok ki!

A farsangi időszak a jelmezekről szól, és természetesen a fánkról, ezért úgy gondoltam, készítek egy egészségesebb verziót a fiaim egyik kedvenc édességéből. Az alapja édesburgonya és kókuszliszt, erre pedig juharszirupos-baconös és kókuszos-csokis máz került. Szerencsére az elkészítésben a fiam, Noel is segítségemre volt, így a csapatmunkának hála gyorsan elkészültek ezek az ínycsiklandó finomságok! Imádták a gyermekeim, úgyhogy az iskolai farsangra biztosan újra elkészítjük őket!

Ha szeretnétek Valentin-nap alkalmából egy friss, üde ebédet vagy vacsit készíteni a párotoknak, akkor próbáljátok ki ezt a receptet! A citromos spagettinél nemcsak a szószba, de a tészta főzővízébe is csempésztem egy kis citrusos ízvilágot, amit egy kis cukkini spagettivel tettem még izgalmasabbá. A végeredmény egy harmonikus, mégis különleges főétel, amit csirkével vagy akár garnélarákkal is tálalhattok.

Oldalak