EnniValó blog

Nagyon szeretem a könnyed édességeket, a gyerekeim egyik kedvenc gyümölcse pedig a banán, így a múlt héten egy cukormentes banán mousse-t készítettem a családi ebéd után. Krémes, légies, egészséges és nagyon finom. Mindenki teljesen odáig volt érte. Próbáljátok ki Ti is!

Hamarosan Toszkánába utazom egy 3 hetes forgatásra, így már igazi olasz lázban égek. A múlt héten egy sütőben sült cannellonit készítettem grillezett zöldséggel és mozzarellával. Hatalmas sikert aratott otthon. Próbáljátok ki Ti is!

Ételstylistként szeretek úgymond játszani az ételekkel és erre ünnepeink remek alkalmat teremtenek. A tavasz, a húsvét sok-sok kreatív ötletet rejt magában. Nemrégiben medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsomokat készítettem, tulipán formában tálalva. Nemcsak csodaszép dísze a húsvéti, ünnepi asztalnak, hanem nagyon finom is.

A tavasz a napsütés, a vidámság és persze a könnyed édességek évszaka. Egy egészséges és alacsony kalóriatartalmú finomságot hoztam most nektek, így mértékkel engedhettek az édes csábításnak. Remélem, ez a narancsos-áfonyás muffin sikert arat nálatok is.

Sült krumpli, püré, tört burgonya, esetleg steak. Legtöbbször ezekben a formákban készítjük köretként a krumplit. De mit szólnátok hozzá, ha most mutatnék nektek egy izgalmasabb tálalási formát? Próbáljátok ki a sajtos burgonya szuflét! Lágy, légies, könnyed, emellett nagyon laktató, és a sajt miatt igazán ellenállhatatlan.

Nemrégiben egy csokitorta receptet készítettem, ami avokádós krémmel készült és mártásnak egy céklás chutney-t tálaltam mellé. A vendégeim imádták.

Imádom a paprikás krumplit, éppen ezért az eredeti receptet újragondolva egy kolbászos krumplilepényt készítettem a hozzávalóiból.

A férjem ukrán származású, így nem hiányozhatnak az autentikus orosz-ukrán ételek az asztalunkról. Ezúttal kétféle palacsinta receptet hoztam nektek, káposztás és túrós verzióban.

Oldalak