Mámorító édesség - Részeges töltött alma

Ha szereted az édességet, és nem bánod, ha desszertedet kis ízesítő gyanánt pálinka vagy brandy ízesíti, a következő finomság a kedvenceid közé fog tartozni!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 db alma
  • bármilyen gyümölcskenyér
  • 4 evőkanál barackpálinka vagy más gyomorkeserű
  • 4 evőkanál méz
  • 4 db almasütő tál

Elkészítés

Az almák csumáját kivágjuk, majd a keletkezett űrt tetszés szerinti gyümölcskenyérrel töltjük ki.
Ebben az állapotban az almasütő tálkába helyezzük, majd légkeveréses sütőbe tesszük 60 percre, 180 fokon.
Amikor már pirul, s úgy látjuk, hogy majdnem kész állapotban van, meglocsoljuk pálinkával vagy brandyval, és kevés mézzel, majd további öt percre a sütőben hagyjuk.
Ez a recept alig bonyolultabb, mint az egyszerű sült almáé, ám ízletesebb nyalánkságot kapunk végeredményként.

Oldalak

Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?