Nagymama főztje - Sztrapacska

Ínyenc falatokat főzhetünk vagy fogyaszthatunk étteremben. Mégis mindig arra vágyunk, hogy a nagymamánk ételeiből lakmározzunk, és ezeket a régi, magyaros ízeket szinte bizony semmi sem múlhatja felül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg szalonna
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Megsózzuk, beletesszük a tojást, a vajat, majd annyi lisztet adagolunk hozzá, amennyit felvesz. A nokedli készítéséhez hasonló módszerrel lobogó vízbe szaggatjuk, majd kifőzzük. A szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk, majd zsírjával együtt összekeverjük a kiszaggatott, kifőzött tésztával.

Tálalás:
Az így elkészült sztrapacskát túróval és juhtúróval ízesíthetjük, majd tehetünk rá tejfölt. Egyes helyeken kapros-juhtúrós változatban is megtalálhatjuk ezt az ételt, de káposztás vagy hagymás verzióban is elkészíthetjük, ilyenkor azonban szalonnát nem kell hozzákevernünk.

Szerző: Verebélyi Márta

 

Oldalak

Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.