Egyszerű, de nagyszerű - Indiai sárgaborsóleves

India egy nagyon különleges ország, ahol még a legátlagosabbnak tűnő leves is ínyencséggé válik.

Az erős fűszerezés az indiai konyha sajátja, ha nem rajongsz a csípős fűszerekért, egyszerűen hagyd ki őket a receptből!

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 evőkanál ghí (helyettesíthető olajjal vagy vajjal)
  • 1, 5 liter zöldség alaplé
  • 1 pohár joghurt vagy tejföl
  • 1 kiskanál mustármag
  • Kis darab reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál kurkuma
  • Néhány szem szegfűszeg
  • Néhány kisebb chili feldarabolva
  • Néhány babérlevél
  • Cukor
  • Fél citrom leve

Elkészítés:
A sok hozzávaló ellenére egyszerű elkészíteni. Az éjszakára beáztatott sárgaborsót a zöldség alaplében megfőzzük. A zsiradékban kipattogtatjuk a mustármagot, majd hozzáadjuk a többi fűszert, néhány másodpercig pirítjuk, és a leveshez adjuk. Majd a leveshez öntjük a citromlét és a joghurtot, felforraljuk, utolsó lépésként pedig összeturmixoljuk.

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!