Majonézes csirkés almasaláta - Az ősz kedvenc receptje

Bár nem örülünk annak, hogy véget ért a nyár, be kell valljuk, az ősznek is megvannak az előnyei. Ekkor érik például az alma, amiből remek salátákat készíthetünk. Máris mutatunk egyet!
Hozzávalók
- 2 nagy csirkemell
- 2 kisebb alma
- ½ közepes lilahagyma
- ¼ csésze aszalt áfonya
- ⅓ csésze majonéz
- ⅓ csésze joghurt
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek vörösborecet
- só és bors
Elkészítés
A félbevágott csirkemellet süssük át serpenyőben vagy sütőben, majd tegyük félre hűlni. Az almát mossuk meg és a hagymával együtt kockázzuk fel. Tegyük bele egy salátástálba, majd adjuk hozzá az aszalt áfonyát és a kihűlt, felaprított csirkehúst is, majd az egészet forgassuk át. Készítsük el az öntetet: keverjük el a majonézt, a joghurtot, a mustárt és vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a salátánkra.




























