Lusta sajtos pogácsa - Se dagasztani, se keleszteni nem kell!

A sajtos pogácsa hihetetlenül finom, azonban a dagasztás miatt ritkán készítjük el otthon. Ebben a receptben kimarad ez a sok időt igénybe vevő folyamat, így gyorsan és egyszerűen jutunk hozzá a finom házi pogácsához.

Beismerem, hogy nem szeretek kézzel dagasztani, mert másnapra mindig izomlázam lesz tőle. A pogácsát viszont szeretem, ezért eddig mindig meghoztam a kellő áldozatot. Most azonban rábukkantam erre a dagasztás nélküli receptre, ami nemcsak dagasztás, de kelesztés nélküli is!

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg reszelt sajt a tésztába
  • 3 tk só

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés

Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára.

Fotó, leadfotó: jelliedwhale.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2