Lilahagymás lepény tárkonnyal
Egy jó kis búcsús hangulathoz elengedhetetlen a lepény, és ha már készítünk, adjunk bele mindent, ami ízletes. Érdemes ihletet meríteni külföldi konyhák jellegzetes ételeiből, és okosan felhasználni az információkat.
Hozzávalók
A tésztához:
- 17 dkg liszt
- 8 dkg kukoricakeményítő
- 15 dkg vaj
- 2 csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 6 evőkanál víz
- 1 evőkanál balzsamecet
Valamint:
- 6 fej lilahagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál balzsamecet
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor friss tárkony
- diónyi vaj
- liszt
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, majd hagyjuk pihenni. Utána a lilahagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk szálasra, majd kevés olívaolajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a balzsamecetet, egy pici vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, és pároljuk tovább. A tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a kivajazott tepsibe. Villával szurkáljuk meg, hintsünk rá lisztet, majd szórjuk meg a lilahagymával, ízesítsük őrölt borssal, és felaprított tárkonnyal, végül süssük meg. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal, és vágjuk kockákra.
Kóstold meg az édes szilvás-mandulás lepényt is!