Recept

Lilahagymás lepény tárkonnyal

Egy jó kis búcsús hangulathoz elengedhetetlen a lepény, és ha már készítünk, adjunk bele mindent, ami ízletes. Érdemes ihletet meríteni külföldi konyhák jellegzetes ételeiből, és okosan felhasználni az információkat.

Hozzávalók

A tésztához:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    17 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál balzsamecet

Valamint:

  • 6 fej lilahagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor friss tárkony
  • diónyi vaj
  • liszt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, majd hagyjuk pihenni. Utána a lilahagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk szálasra, majd kevés olívaolajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a balzsamecetet, egy pici vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, és pároljuk tovább. A tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a kivajazott tepsibe. Villával szurkáljuk meg, hintsünk rá lisztet, majd szórjuk meg a lilahagymával, ízesítsük őrölt borssal, és felaprított tárkonnyal, végül süssük meg. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal, és vágjuk kockákra.

Kóstold meg az édes szilvás-mandulás lepényt is!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.