Levesajánlatunk: Lyoni kacsaleves
Készítsd el ezt az isteni kacsalevest, melyet bár több órán át kell főzni, remek íze miatt garantáltan megéri.
Hozzávalók:
2 db kacsa farhát, szárny vagy egyéb csont
hagyományos leveszöldségek
egész feketebors, sáfrány, worchester szósz, 2cl konyak, 4cl sherry bor
házi cérnametélt
konfitált, hízott kacsamáj (de lehet sült vagy akár nyers is, ha nem túl zsíros)
áztatott fafülgomba
friss cukorborsó
Elkészítés:
A kacsacsontokat 220C-fokos sütőben alaposan megpirítjuk, majd a megszokott módon jóízű, tartalmas húslevest készítünk belőle, amit legalább 6 órán keresztül lassan főzünk. Ha elkészült, szűrőruhán óvatosan átszűrjük. A tányérba helyezzük a kifőzött cérnametéltet, a julienne-re vágott fafülgombát és cukorborsót, a kockázott kacsamájat, majd rámerjük a forró húslevest.
Fotó: Laurenczy Miklós
Recept: Arcade Bistro