Hosszú volt az éjszaka? Kúráld ki a másnaposságodat ezekkel az ételekkel!

Tavasz van, kinyíltak a teraszok, bizony előfordul, hogy lecsúszik pár pohár ital jó társaságban. Néha pedig a kelleténél pont egy kicsit több. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes enni másnap, hogy ne viseljen meg annyira a macskajaj.

A legjobb ételek másnaposság esetére

Mindenkivel előfordul, hogy néha jobban felöntünk a garatra, olyat viszont ritkán hallani hogy bárki élvezné a másnaposságot. Akármilyen jó ötletnek tűnik, a kutyaharapás szőrével, vagy egy jó zsíros steak elfogyasztása ilyenkor egyáltalán nem ajánlott. Épp ezért, most összegyűjtöttük azokat a kajákat, melyekkel újult erőre kaphatsz, és amikkel egykettőre legyőzhető a macskajaj. Végtére is, mindannyian ismerjük a mondást: aki éjjel legény… egyen nappal is!

Banán

Az alkoholfogyasztás gyakran kiszáradáshoz vezethet, ezért ilyenkor kiemelten fontos a folyadék-, valamint a nátrium- és káliumpótlás. A túl kevés kálium szédüléshez, gyengeséghez és izomgörcsökhöz vezethet. A banán nagyon gazdag káliumban, így már egy közepes méretű gyümölcs elfogyasztásával is óriási szívességet teszel a szervezetednek. Ráadásul a banán tartalmaz még ezen kívül magnéziumot és B6-vitamint is.

Tojás

Méregtelenítsd a szervezeted tojással! Könnyű elkészíteni, sokféleképen tálalható, és nagyon jó fehérjeforrás is, amire kiemelten szüksége van a testnek a buli utáni nap. Másnaposan inkább ne párosítsd baconnel vagy kolbásszal, inkább csak fogyaszd pirítóssal, a túl zsíros ételek ugyanis nem tesznek jót ilyenkor.

Avokádó

Avokádót enni a buli után azért jó, mert nagyon finom, ráadásul a káliumszinted növekedésében is segíthet. Sőt, egyes kutatások azt mutatják, hogy az avokádó olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek védenek a májkárosodás ellen. Ezenkívül tele van rostokkal, B6-tal, karotinoidokkal és olyan egészséges zsírokkal, amik nagyon jót tesznek a szívnek.

Tovább is van, lapozz!

Oldalak