Ha egy laktató és finom recept kellene: Krumplis kelkáposzta főzelék
Igaz, hogy a kelkáposzta elég megosztó zöldség, de egy lágy főzelékként elkészítve kevesen tudnak ellenállni neki. Laktató, mégis gyors és olcsó recept, ami a maga egyszerűségében tökéletes ebéd a sűrű hétköznapokon.
Krumplis kelkáposzta főzelék
Hozzávalók
- egy közepes fej káposzta
- 30 dkg burgonya
- egy közepes fej vöröshagyma
- fél mk. őrölt kömény vagy majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- Só és bors ízlés szerint
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír
Elkészítés:
A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát a meghámozott, kockára vágott krumplival együtt, majoránnával vagy köménnyel ízesítve annyi sós vízben főzzük meg, hogy szépen ellepje. Fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, ezt felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még. Végül tejföllel tálaljuk.