Ha egy laktató és finom recept kellene: Krumplis kelkáposzta főzelék

Igaz, hogy a kelkáposzta elég megosztó zöldség, de egy lágy főzelékként elkészítve kevesen tudnak ellenállni neki. Laktató, mégis gyors és olcsó recept, ami a maga egyszerűségében tökéletes ebéd a sűrű hétköznapokon.

Krumplis kelkáposzta főzelék

Hozzávalók

  • egy közepes fej káposzta
  • 30 dkg burgonya
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • fél mk. őrölt kömény vagy majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só és bors ízlés szerint
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír

Elkészítés:

A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát a meghámozott, kockára vágott krumplival együtt, majoránnával vagy köménnyel ízesítve annyi sós vízben főzzük meg, hogy szépen ellepje. Fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, ezt felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még. Végül tejföllel tálaljuk.

Még két házias ebédötletért kattins a következő oldalra!

Fotó:femcafe.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!