Krémes, szaftos és húsos – Így készül a rakott karfiol laktató verziója

Bár a közvélekedésben a karfiol nem számít kifejezetten szexi zöldségfélének, egy finom, szaftos rakott karfiollal könnyen rácáfolhatunk erre a sztereotípiára. Főleg, ha még némi hússal is gazdagítjuk.

Húsos rakott karfiol

A rakott karfiol akkor a legjobb, ha jó szaftos és sok sajt van rajta

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 200 ml tejföl
  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk majoránna
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó sós vízben főzzük kb. 10 percig. Ha elkészült, szűrjük le és tegyük félre.
  2. A rizst főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
  3. A hagymát aprítsuk fel, majd kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Adjuk hozzá a húst, fűszerezzük ízlés szerint és pirítsuk meg.
  4. A tejszínt és a tejfölt keverjük össze.
  5. Egy hőálló tálat kenjünk meg egy kevés olajjal, majd egy rétegben helyezzük el rajta a karfiol egy részét. Erre következik egy adag rizs, majd egy réteg darált hús, amit aztán öntsünk le a tejfölös-tejszínes keverékkel. Ezt a rétegezést ismételjük addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Fotó: 123rf.com

Oldalak