Recept

Könnyű vacsora 30 perc alatt a sietős hétköznapokra: Paradicsomos csirkeragu

Egy gyors, egyszerű és tartalmas étel a nyár ízeivel.

Krémes, paradicsomos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg bébikukorica
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 1 db natúr kockasajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 ek cukor
  • 1 kk szárított bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés:

A feldarabolt vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkehúst, amit ízlés szerint sóval és borssal fűszerezünk, majd fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az egészet a paradicsompüré és a víz keverékével. Miután felforrt, kevergetve hozzáadjuk a kockasajtot és a tejszínt. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, és az egész ragut 4-5 perc alatt összeforraljuk, végül hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát és a zöldborsót. Fedő alatt puhára főzzük, és rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

További két paradicsomos ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle