Krémes kukoricaleves a rohanós hétköznapokra

Nagyon kevesen készítenek otthon kukoricalevest, pedig igazán nem nagy fáradtság és az eredmény is isteni finom.

Kukoricakrémleves - Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 konzerv kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg tejszín
  • 2 dkg só
  • Fél csomag petrezselyem zöldje
  • 2 darab tojássárgája

Elkészítés:

A kukoricalisztet kicsit megpirítjuk a vajban, majd apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk rá. Felengedjük megfelelő mennyiségű húslevessel és a tejszínnel, majd a kukoricát a konzerv levével együtt felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 15-20 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a tojások sárgáját belekeverve dúsítjuk. Pirítóssal, sajttal tálaljuk.

Még két isteni levesért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!