Korhely leves - Káposztás finomság

A korhely levest másképpen káposztalevesnek is nevezik. Mégsem egy egyszerű káposztás levessel állunk szemben, hiszen sok húst is tartalmaz, ezért nagyon laktató.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 300 g savanyú káposzta
- 2 l víz
- 2 db egész babérlevél
- 200 g füstölt csülök
- 200 g füstölt kolbász
- Citromlé
- Ízlés szerint só
- Tejföl
A rántáshoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 2 púpozott teáskanál búzaliszt
- 4 csipet pirospaprika
Elkészítés:
Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz. Kb. 0.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
A kész levest tejföllel tálaljuk.