Korhely leves - Káposztás finomság

A korhely levest másképpen káposztalevesnek is nevezik. Mégsem egy egyszerű káposztás levessel állunk szemben, hiszen sok húst is tartalmaz, ezért nagyon laktató.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 300 g savanyú káposzta
  • 2 l víz
  • 2 db egész babérlevél
  • 200 g füstölt csülök
  • 200 g füstölt kolbász
  • Citromlé
  • Ízlés szerint só
  • Tejföl

A rántáshoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 közepes fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 púpozott teáskanál búzaliszt
  • 4 csipet pirospaprika

Elkészítés:
Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz. Kb. 0.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.

A kész levest tejföllel tálaljuk.

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.